Училищна Телерик Академия

Училищна Телерик Академия кани ученици от Габрово на безплатни IT обучения

Училищна Телерик Академия кани деца и младежи от 4 до 12 клас от Габрово да кандидатстват за безплатните им обучения в областта на дигиталните технологии и програмирането през учебната 2020- 2021 г. Кандидатстването става онлайн до 11 октомври и не изисква предишни познания в областта. Сред местните партньори на академията са Община Габрово, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ОУ „Неофит Рилски“, Музей „Дом на хумора и сатирата“.

Как се кандидатства за Училищна Телерик Академия в Габрово?

Кандидатстването е отворено за ученици от 4-7 клас и 8-12 клас – онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия, в срок до 11 октомври. Не се изискват предишни IT познания. Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.

Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците могат да изберат програма, отговаряща на тяхната възраст и интереси, всяка с продължителност 100 учебни часа.

Какви са обученията на Училищна Телерик Академия?

Обученията за 4-7 клас са интерактивни, предоставени на разбираем за децата език, развиват логическото мислене, креативността и дигиталните им умения. По-малките ученици могат да избират между:

– „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри;

– „Алгоритмично програмиране“, където усвояват задълбочени познания по програмиране, развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика;

– „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Обученията за 8-12 клас са с практическа насоченост и модерна програма, обучението подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

– „Разработка на игри“, където се запознават с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript и започват да създават интерактивни компютърни игри.

Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас – ИТ. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.