Учениците в област Габрово получават храните от „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Учениците в общините Габрово и Трявна вече са получили хранителните продукти по схемите “Училищен плод” и “Училищно мляко”.

До 12 май и на учениците в другите общини от региона ще бъдат доставени хранителните продукти. Общо за област Габрово в схемите са обхванати 2309 ученици. Това съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните в Габрово.

Става дума за краставици и кашкавал. Краставиците са от български производители със сертификат за съответствие, а кашкавалът е произведен според изискванията на БДС, уточняват от дирекцията.

Двете схеми “Училищен плод” и “Училищно мляко” целят да повишат консумацията на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти при децата. Продуктите са предназначени за децата от I до подготвителна група в детските градини и за учениците от І до IV клас.

Тъй като учениците не посещават училище в извънредното положение на епидемия, в момента еднократно се доставят продуктите по двете схеми, планирани за периода 13 март – 13 май.

Използваната в статията снимка е само илюстративна.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.