ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" и Национална Априловска гимназия в Габрово

Днес в Габрово: благотворителен турнир по дебати между ученици „Гласът на бъдещето“

ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" и Национална Априловска гимназия в Габрово
ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ и Национална Априловска гимназия в Габрово

Днес в Габрово се провежда благотворителен младежки турнир по дебати между ученици „Гласът на бъдещето“. Организатор е отборът на Национална Априловска гимназия по реч и дебати на английски език.

Целта е благотворителна – да се съберат дарения за Дневния център за деца и младежи с увреждания в Габрово.

Събитието се провежда днес в Ритуалната зала на Община Габрово и е подкрепено от ученическите съвети на гимназиите и средните училища в Габрово.

Концепцията за турнир от смесени отбори между ученици, възпитаници на всички средни училища и гимназии в града, е нова. Отборите ще се сформират от индивидуални участници, а не училища и така ще се избегне конкуренцията между двете гимназии и ще се създаде чувство на сближаване и равнопоставеност между учениците.

По информация от организаторите и Община Габрово

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.