Три гимназии в Габрово ще учат онлайн до 27 ноември

Обучението в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ (от VIII до XII клас) , в Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ (от V до XII клас) и в Национална Априловска гимназия (от VIII до XII клас) в Габрово ще продължи в онлайн среда от 16 до 27 ноември включително. За това съобщават от Община Габрово.

Решението е взето от областния оперативен щаб на базата на предложения от директорите и обществените съвети в учебните заведения и след техни доклади относно заболеваемостта и епидемиологичната обстановка.

За периода от 5 до 12 ноември отсъстващите от учебните занятия ученици в Габрово са 7,35% от общо 4623 ученици. По данни Регионално управление на образованието общо 40 образователни институции в областта са засегнати от COVID-19.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.