Ученици от СУ „Райчо Каролев“ учат за родния край в Музея на образованието

Проект "Твоят час" в Национален музей на образованието ©  НМО Габрово

Проект „Твоят час“ в Национален музей на образованието © НМО Габрово

Шестокласници от СУ „Райчо Каролев” – Габрово ще работят в Националния музей на образованието заедно с Богдан Андреев, главен учител по „История и цивилизации“.  Осемте занятия от 17 ноември 2017 до 18 януари 2018 г. са по проект „Твоят час” на Министерството на образованието и науката, съобщават от НМО Габрово.

Заедно с уредниците и екскурзоводите децата ще учат как се съхраняват движими културни ценности, как се представят пред публика, ще овладяват умения за работа с посетители, ще разработват туристически маршрути.

Програмата „Любопитно краезнание” е насочена към историята на Габровския край и една трета от заниманията са свързани с местната история.

Учениците ще опозная миналото и традициите на Габровския край, ще научат за личности, допринесли за културното развитие на Габрово, ще посетят емблематични за Габрово места.

В средата на януари следващата година  шестокласниците ще покажат пред своите родители придобитите умения и исторически познания  с изложба „Признателност и паметни места на дарители и благодетели за Габровската просвета”.

Националният музей на образованието работи по проект  „Твоят час” с ученици от Националната Априловска гимназия, ОУ „Ран Босилек” и много училища от страната по заявени от тях теми.