Седмица на будителите за габровчетата от ДГ „Мики Маус“, посетиха Музея на образованието

Детска градина „Мики Маус“ в Габрово организира седмица на народните будители. Инициативата започна в края на миналата седмица с „Приказка за първото българско училище“ и посещение в Националния музей на образованието, съобщават от ДГ „Мики Маус“.

Децата от трета подготвителна група /5-годишни/, учители и родители се пренесоха назад във времето и „писаха“ с пера и мастилници, с калем и върху пясък. Слушаха за Васил Априлов, поднесоха цветя на паметника му.

Най-малките посетители на Националния музей на образованието няма да запомнят всичко, но тази среща с историята, емоционалното преживяване ще е първата крачка по дългия път на познание на българската духовност, споделят техните възпитателки.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.