Летен лагер за ученици „Предприемачът като откривател“ в Габрово

Летен лагер „Предприемачът като откривател”, Габрово 2017

Летен лагер „Предприемачът като откривател”, Габрово 2017 © Община Габрово

Община Габрово ще бъде домакин на първия национален летен лагер „Предприемачът като откривател”. Инициативата идва след успеха на миналогодишния „Лагер за иновации“ (Gabrovo Innovation Camp).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габрово вдъхнови чужденци и българи от цялата страна за участие в „Gabrovo Innovation Camp“

Едноседмичният летен лагер стартира на 16 юли и ще продължи до 23 юли в с. Боженци, като целта е да събере 25 ученици от Габрово и страната. Летният лагер е организиран от Фондация Бауерзакс с подкрепата на Община Габрово, ОИЦ Габрово и Индъстри Уоч.

“Предприемачът като откривател” е програма, която разглежда предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст и креативно мислене. Обучението предоставя знание за основните икономически принципи, както и разбиране на факторите за успех в бизнеса. Събитието представлява образователна и тренинг програма за най-мотивираните и активни млади хора в България и тази година Фондацията избра то да се проведе на територията на град Габрово.

Това ще даде възможност на 15 младежи от Габрово и 10 от страната да участват в една уникална по рода си инициатива, която ще подпомогне подобряването на техните знания за функционирането на пазарното общество, икономическите взаимоотношения между индивидите, етичните правила на бизнеса и предприемаческата култура. В рамките на лагера по нестандартен начин ще бъдат преподавани техники за креативно и иновативно мислене. Сред лекторите ще бъдат предприемчиви млади хора, успели да изгладят свой успешен бизнес.