ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" Габрово

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – домакин на среща за обмен на иновации

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово е домакин на среща по Национална програма на МОН за сътрудничество и обмен на иновации от 13 до 15 ноември. В Габрово гостуват директори, учители и ученици от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна и Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово, съобщават от габровската природо-математическа гимназия.

Проектът на ПМГ Габрово е „Училище за дигитална, емоционална и социална грамотност“. В учебната програма на част от класовете са включени иновативни учебни часове по предмети „Софтуерни науки“, „Дигитални науки“ и „Личностно развитие“.  Новост през тази учебна година е включването на ПМГ в модул „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри практики“ по Националната програма.

В програмата на форума тези дни са включени посещения на открити уроци в иновативните часове. Ще се наблюдават работилница по създаване на игри в 5 клас, уроци роботика и програмиране на Scratch в 6 клас, компютърна графика с CorelDraw, програмиране на Java и обучение за MOS (Microsoft Office Specialist) в 9 клас, програмиране на различни езици и работа с графични среди в 10 клас. Гостите ще посетят и забележителности на Габрово и околността.

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово работи за втора учебна година по Национална програма „Иновации в действие“ на МОН.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.