Обучението в гимназиите в област Габрово да продължи онлайн до края на седмицата

Областният оперативен щаб в Габрово препоръчва обучението на учениците в гимназиален етап на територията на област Габрово да продължи в електронна среда до 13 ноември включително. Причината е в усложнената епидемична обстановка. Направено е и проучване между директорите на учебните заведения, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Според актуалните данни 26 училища и 13 детски градини на територията на областта са засегнати от коронавирусната инфекция.

217 са карантинираните деца и ученици в региона от близо 12 000, като 20 % от обучаващите се в гимназиален етап пътуват между учебни заведения в четирите общини, което допълнително усложнява ситуацията. Паралелно с това общата картина в малките населени места показва дори липса на случаи на COVID -19 в отделни села.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

До края на месеца – нови противоепидемични мерки в област Габрово

От началото на епидемията от COVID-19 в област Габрово: 1417 заболели и 33 починали

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и Спешна помощ с най-много заболели от COVID-19 сред медицинския персонал

41 от 55 легла в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево са заети с тежко и средно тежко болни

Без пазарен ден и битак в Севлиево и Трявна

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.