„Телерик Академия“ с нови безплатни обучения за деца и младежи в Габрово

Обучения на "Телерик Академия" за деца и младежи

Обучения на „Телерик Академия“ за деца и младежи. Източник: Телерик Академия

„Телерик Академия“ въвежда нови програми за деца и младежи в Габрово, като обученията ще бъдат по теми извън програмирането. Още през февруари стартират изцяло нови програми по дигитални науки (Digital Science), съобщават от „Телерик Академия“ за Габрово Daily.

Обучението цели да помогне на учениците в Габрово да развият ключови дигитални умения и да се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането. Освен в Габрово обученията ще се провеждат и в София, Враца и Разград.

Обучението на „Телерик Академия“ в Габрово е безплатно, как да се запишете

Желаещите могат да кандидатстват до 28 януари, като не се изискват предварителни знания по програмиране. Учениците в 4-7 клас е необходимо да кандидатстват на сайта на Детската Телерик Академия, а тези в 8-12 клас – на сайта на Училищната Телерик Академия.

Обученията са безплатни и ще се провеждат в периода февруари-юни 2018 г. Те са разделени в две групи 4-7 клас и 8-12 клас, в които съдържанието и подходът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Учениците получават сертификат за завършено обучение в края на програмата.

В рамките на програмата „Дигитални науки“ участниците ще се подготвят за професиите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, виртуална реалност и други и как да се предпазват от опасностите в интернет.

Ново обучение – от есента в Габрово

Заедно с „Дигитални науки“ Академията пуска и обновено обучение на тема „Разработка на игри“. То ще се провежда първоначално в София, а от есента и в други градове в страната, включително Габрово. Както и досега програмите ще останат безплатни за деца и младежи, осигурявайки равен достъп до съвременно технологично обучение.

„С подкрепа на Фондация „Америка за България“ участието на всички ученици остава безплатно, тъй като споделяме ценностите на Телерик Академия и стремежа ѝ България да се развива като високотехнологична държава. Благодарение на съвместната ни работа през следващите три години близо 6 000 ученици от 13 града в цялата страна ще преминат през програмите“, коментира Надя Захариева, Програмен директор „Развитие на частния сектор“ във Фондация „Америка за България“.

Коментари