Обучение по роботика в ДГ "Ран Босилек" © Община Габрово

Габровчетата от ДГ „Ран Босилек“ ще се учат на роботика

Обучение по роботика в ДГ "Ран Босилек" © Община Габрово
Обучение по роботика в ДГ „Ран Босилек“ © Община Габрово

Малките габровчета от Детска градина „Ран Босилек“ ще се учат на кодиране и роботика с програмируеми роботи.  Финансирането за проекта идва от Община Габрово, съобщават от местната администрация.

Децата ще се вдъхновят да се развиват в сферата на технологиите, а детската градина ще се превърне в желано  място за учене и игра.

В проекта ще участват 62  деца от подготвителните групи на 5 и 6-годишните от ДГ „Ран Босилек”, като няма ограничение за деца със специални образователни потребности.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info