„Пролетен образователен маратон“ гостува в Габрово и Севлиево

ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" и Национална Априловска гимназия в Габрово

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ и Национална Априловска гимназия в Габрово

Габрово, Севлиево, Ловеч, Плевен и Горна Оряховица са първите домакини на „Пролетен образователен маратон“. Целта е професионални консултанти да проведат срещи с ученици и родители във водещи средни училища и гимназии и да предоставят ценна информация за възможностите за висше образование у нас и в чужбина.

Кампанията стартира на 8 април в Горна Оряховица. В ПГЛПИ „Атанас Буров“ – Горна Оряховица по време на междучасията учениците ще получават информационни материали и бързи отговори на въпроси, които ги вълнуват във връзка с бъдещото им образование.

На 10 април домакини на събитието ще са Национална Априловска гимназия  и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Обща презентация и лични консултации ще се проведат от 18:00 до 20:00 ч. в конферентната зала на МОЛ Габрово.

На 11 април „Пролетен образователен маратон“ гостува в Севлиево – в Професионална гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ и СУ „Васил Левски“.

На 16 април кампанията ще бъде в Ловеч, а на 18 април – в Плевен.

Организатор на „Пролетен образователен маратон“ е консултантската компания „Интеграл“. Кампанията ще обхване над 30 града в България. Предстои среща и във Велико Търново, съобщават организаторите.