Манифестация на учениците от НУ "Васил Левски" - Габрово © НУ "Васил Левски"

Как НУ „Васил Левски” съчетава традиции, качество и грижа към децата на Габрово

Манифестация на учениците от НУ "Васил Левски" - Габрово © НУ "Васил Левски"
Манифестация на учениците от НУ „Васил Левски“ – Габрово © НУ „Васил Левски“

Автор: Весела Димитрова, педагогически съветник в НУ “Васил Левски”, гр. Габрово

НУ “Васил Левски” или както го знаят габровци – “началното училище” –  едно  уютно и гостоприемно училище, в което работят професионалисти  с големи сърца!  Едно училище,  в което най-малките ученици на града се чувстват като у дома си и получават висококачествено образование, индивидуално внимание, сигурна среда за развитие и неподправени топлина и обич!

Начално училище „Васил Левски“ е училището на Ран Босилек и Христо Явашев

НУ “Васил Левски” е училище с истории и традиции, което за 137-ма поредна година се готви да отвори врати за бъдещите си първокласници и да ги поведе по пътя на знанието!

Училището е основано през 1882 година и през 2018 чества 136 години от създаването си! Тук първите си стъпки в науката са направили редица видни габровци като Ран Босилек и Христо Явашев. Години наред  НУ “Васил Левски” е синоним на качествено образование, възпитание в нравствени и морални ценности, грижа и отдаденост към децата. Училище, което дава на своите ученици корени и крила.  Неслучайно и до ден днешен нашите, бивши вече, ученици се връщат тук, за да ни разкажат за висините, които са достигнали и да благодарят за основите, дадени им от учителите, които ще помнят цял живот!

НУ "Васил Левски" - Габрово © Gabrovowiki
НУ „Васил Левски“ – Габрово © Gabrovowiki

Повече за историята на НУ „Васил Левски“, наричано преди Горнокрайското училище, вижте в Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki

Ние вярваме, че всяко дете е личност и като такава има нужда от индивидуално внимание

Високите академични стандарти на нашите ученици са приоритет. Екип от добре обучени специалисти, с богат опит и много идеи, работят неуморно, за да мотивират децата да дадат най-доброто от себе си. Неслучайно нашите ученици получават солидна основа от знания и умения, благодарение на която се справят отлично в по-горна степен и биват приети в най-реномираните училища на по-късен етап.

Ние вярваме, че всяко дете е личност и като такава има нужда от индивидуално внимание и ангажираност на учителя. Ето защо организираме паралелките си така, че да има „въздух” за всички. Да се чувстват значими, полезни и ценени. Стремим се да ги опознаем, да развием силните им страни и  да създадем уверени и целеустремени деца, с критично мислене и безброй мечти!

Първият учебен ден в НУ "Васил Левски" - Габрово © НУ "Васил Левски"
Първият учебен ден в НУ „Васил Левски“ – Габрово © НУ „Васил Левски“

За никого не е тайна, че нашите учители са доказани професионалисти с богат опит зад гърба си, които дават всичко от себе си, за да изградят стабилни основи на своите ученици, не само в обучителен, но и в житейски план. Всички те обичат работата си и горят в нея, като непрестанно четат, информират се и прилагат нови идеи, включват се в обучения на различна тематика и не спират да се усъвършенстват. А тяхната награда и най-голяма гордост са успехите на техните деца (да, именно учениците имаме предвид)!

НУ „Васил Левски“ – иновативно училище

НУ „Васил Левски” кандидатства за Иновативно училище по програма на МОН, като залага на иновативните методи на преподаване и подготовка на учениците. Това включва по-голям фокус върху математика,компютрите и информационните технологии, предприемачество, спорт, английски език и др. Включени са също мисловни карти, креативно писане, арт ателиета и др. Процесът на обучение ще включва и елементи от програмата „Стъпка по стъпка”, в която всички преподаватели са обучени.

НУ „Васил Левски” е училището на промяната, чийто екип без колебание приема нови и нови предизвикателства в името на децата. За по-добра среда, за по-добра подготовка, за по-добри условия, които ще дадат възможност на децата да развият своя потенциал.

Родното училище

Всяко едно дете, прекрачило прага на НУ „Васил Левски”, макар и все още съвсем крехко, е личност и ние се стремим да запалим в него огън, който ще продължи да гори и занапред. Още в първи клас те разбират, че тук са ценени и обичани.  Ние ги повеждаме по пътя на знанието, даваме им сигурна и спокойна среда, в която могат да развият своя потенциал и да опознаят света и своите възможности. Държим ги за ръка и ги превеждаме през най-тъмните им мигове. Учим ги да общуват, да изразяват себе си, да си поставят цели и да ги постигат, да се радват на малките неща, да се уважават взаимно, да вярват в себе си и да израснат като отговорни, уверени и достойни личности! Целият екип на НУ „Васил Левски” с готовност прилага иновативни методи на преподаване и не се страхува от нови предизвикателства, защото вярваме, че това е верният път към качествено образование.

Да направим училищния двор по-красив © НУ "Васил Левски"
Да направим училищния двор по-красив © НУ „Васил Левски“

В процеса на обучение, екипът ни успява да разпознае силните и слабите страни на всеки ученик, като по този начин не само можем да предотвратим някои бъдещи затруднения, но и да развием талант, който детето носи в себе си. Стремим се всеки ученик да се чувства у дома, прекрачвайки прага на „Родното училище” ! И така вече 136 години …

Насърчаваме децата да се развиват и извън класната стая

В НУ „ Васил Левски” насърчаваме децата да се развиват и извън класната стая, като редовно им предоставяме възможности да се включат в различни състезание по български и математика, конкурси за рисунки, литературни творби и музика, проекти на различна тематика и извънкласни дейности като спорт, музика, танци и дори актьорско майсторство! По този начин изграждаме у тях отговорност, борбеност и екипност – качества, които неминуемо ще бъдат в тяхна полза цял живот.

Ден на розовата фланелка в НУ "Васил Левски" - Габрово © НУ "Васил Левски"
Ден на розовата фланелка в НУ „Васил Левски“ – Габрово © НУ „Васил Левски“

Освен, че познаваме всичките си ученици по име, ние познаваме и техните родители, а понякога дори и техните баби и дядовци. Родителите участват активно в училищния процес, като редовно се включват в организацията и реализацията на редица инициативи, реагират бързо при възникнал проблем и активно дават идеи за подобряване на цялостния микроклимат в училището. По този начин постигаме задружна атмосфера, в която и децата, и родителите, и учителите се чувстват добре и работят с удоволствие!

Години наред нашите ученици показват, че стабилната основа – а именно началното образование, е от огромно значение и това се вижда и в резултатите от приема в елитните гимназии и по-късно – университети. Нашите ученици знаят какъв заряд носят в себе си от най-ранна детска възраст и границата на техните възможности е … небето! НУ „Васил Левски” носи дух и атмосфера, с които много малко други училища могат да се похвалят. Тук са учили бабите и дядовците ви, родителите ви, а може би и Вие самите. Нека то бъде и първият „духовен дом” на Вашите собствени деца.

“Добре дошли в родното училище!

НУ „Васил Левски” дава висококачествено образование, полага ценностна система и изгражда личностни качества, които остават за цял живот!

Още инициативи на НУ „Васил Левски“ вижте във фотогалерията тук:

От следващата учебна година НУ „Васил Левски“ ще бъде пребазирано в обновената учебна сграда на ул. Христо Смирненски №27 (бившето ОУ „Цанко Дюстабанов“), както Габрово Daily вече писа. Плановете на НУ „Васил Левски“ в обучителен план включват богата палитра от разнообразни методи на преподаване, извънкласни дейности и факултативни дисциплини. От училището вярват, че това ще бъде крачка напред в съвременното образование, а новата база ще даде възможност за разгръщане потенциала както на учениците, така и на преподавателите.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.