Деца от детска градина "Радост" в Национален музей на образованието © НМО

Национален музей на образованието учи малки габровчета

Деца от детска градина "Радост" в Национален музей на образованието © НМО
Деца от детска градина „Радост“ в Национален музей на образованието © НМО

Национален музей на образованието в Габрово проведе тематичен урок „Габровското училище“ с децата от група „Мечо Пух“ на детска градина „Радост“, съобщават от НМО.

Във възстановките на килийно и взаимно училище 6-годишните възпитаници на Кремена Стоянова и Венка Цветкова се запознаха с обучението на децата в различни исторически периоди.

Бъдещите първокласници научиха какво е пинакида, дивит, калем, писало, табла, мастилница. Запознаха се и с реда и дисциплината, поощренията и наказанията преди век и половина – два. След тематичната беседа групата затвърди видяното с помощта на интерактивния дисплей в мултифункционалната зала на музея.

Макет на Априловска гимназия от деца от детска градина "Радост" © НМО
Макет на Априловска гимназия от деца от детска градина „Радост“ © НМО

Малките габровчета участват в проект тази година на тема „Потомци на Рачо Ковача“. С помощта на родителите децата са направили макети на емблематични за нашия град места и исторически забележителности. Сред макетите са сградата на Априловската гимназия и възстановката на взаимно училище. Освен макети децата подготвят и рисунки.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.