Национална Априловска гимназия - Габрово

Националната Априловска гимназия в Габрово открива Киноклуб

Национална Априловска гимназия - Габрово
Национална Априловска гимназия в Габрово

Националната Априловска гимназия в Габрово открива училищен Киноклуб от този месец. Лектор ще бъде познатият на габровци музикант и кинокритик Цветомир Цанков, съобщават от НАГ.

По време на сбирките ще се обсъждат проблемите и позитивите на българското кино, тайните на черно-бялата лента, големите имена в киноиндустрията, ежегодните награди и още много теми. Ще се провеждат и уроци на открито, тематични игри и др. – споделя Цветомир Цанков. Ще се разглеждат също тънкостите при писане на сценарий, режисьорската и актьорската работа. Припомняме, че Цанков водеше кинолектории в галерия „Орловска 10“ и Дома на хумора и сатирата.

Киноклубът е част от програмата на Министерството на образованието и науката за извънкласни  дейности.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.