Записват за летни занимания за габровчета от 1 до 4 клас

Летни занимания за габровчета © Община Габрово

Община Габрово и учебните заведения в града организират летни занимания за деца от първи до четвърти клас през месеците юни и юли. Всяко дете ще бъде в група в училището, в което учи. За учениците ще се грижат учителите от съответното учебно заведение. Заниманията ще се провеждат от 8.00 до 17.00 часа, като присъствието може да бъде за по-кратък период, определен от родителя.

Излети, спорт, изкуства, посещения на музеи

Всички училища ще се включат в инициативата с различна ангажираност във времето, съобщават от Община Габрово. НУ „Васил Левски“ и ОУ „Цанко Дюстабанов“ няма да организират групи през месец юли, а ОУ „Ран Босилек“ и VІ ОУ „Иван Вазов“ все още не са решили каква ще е готовността им за летни занимания през юли.

Спортните клубове ще бъдат поканени да участват в заниманията като организират спортни и тренировъчни дейности за децата. Това лято отново ще се проведат излети сред природата, посещения на музеи, библиотеката, спортни състезания и занимания по интереси (рисуване, подреждане на пъзели, работа с пластилин, глина и други).

Как да запишете детето си за летни занимания?

Записването ще става в учебното заведение, където учи детето, или в деловодството на Община Габрово. Необходимите документи може да изтеглите от тук или да ги вземете от училищата.

За повече информация може да се обадите на Г. Умникова до 28 април 2017г.: тел. 066/818 319; 0878 682 479 или на място в Община Габрово, дирекция „Образование и социални дейности“, стая № 6.

Коментари