ОУ "Цанко Дюстабанов"

Общински съвет Габрово реши: ОУ „Цанко Дюстабанов“ се закрива от това лято

ОУ "Цанко Дюстабанов"
ОУ „Цанко Дюстабанов“ © Община Габрово

Основно училище „Цанко Дюстабанов“ в Габрово ще бъде закрито, считано от 01.08.2018 г. Това решение взе Общински съвет Габрово на редовното си заседание на 29 март 2018 г., съобщават от Община Габрово. Дебатите по темата продължиха близо три часа.

В момента се извършва ремонт на сградата по проект по ОП „Региони в растеж“. Средства в размер на 4 000 000 лв. са осигурени за сградите на ОУ „Цанко Дюстабанов“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Продължителността на проекта е до 23 юни 2019 г.

Климент Кунев: Закриваме Трето основно училище „Цанко Дюстабанов“, но не закриваме учебния процес там

„Закриваме Трето основно училище „Цанко Дюстабанов“, но не закриваме учебния процес там“ – това заяви зам.-кметът Климент Кунев в интервю за в. „100 вести“ преди броени дни. По думите му сградата ще се използва за създаването на първото иновативно училище в Габрово. Повече по темата вижте тук.

Таня Христова: Габрово не трябва да насърчава сегрегацията в училище

„Във времето Габрово е допуснало да има едно сегрегирано училище и това оказва негативно въздействие върху цялата образователна система в града. Ние трябва да прекратим този модел като едновременно с това гарантираме достъп до качествено образование на всяко дете“. Това заяви кметът на Габрово Таня Христова по-рано този месец по време на консултативна среща, посветена на включващото образование в Габрово и бъдещето на Основно училище „Цанко Дюстабанов“.

Пълния текст на решенията и съответните приложения от заседанието на 29 март 2018 г. ще бъдат качени на страницата на Общински съвет на 5 април.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.