Елвира Христова е новият директор на Априловската гимназия

Елвира Христова е новият директор на Национална Априловска гимназия, споделиха от училището в социалните мрежи. След спечелен конкурс тя е избрана за титуляр и ще наследи на поста досегашния ръководител на елитното габровско училище Снежана Рачевиц.

Елвира Христова е преподавател по Български език и литература в Национална Априловска гимназия и през учебната 2019/2020 година бе заместник – директор в училището. Началникът на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов връчи заповедта за назначението ѝ, считано от 18 август т.г.

Елвира Христова е на 41 години. Семейна е, четвърто поколение Априловец. През 1997 г. завършва с отличен успех Национална Априловска гимназия, профил „Хуманитарен“. Бакалавърската си степен по „Българска филология“ придобива през 2001 г. от Софийски университет „Свети Климент Охридски“, а година по-късно завършва магистърска програма „Компютърна хуманитаристика“, отново в СУ.

„Отдавна съм осъзнала, че дългът към Благодетеля и неговия завет не е излишен сантимент. „Да се учат… и открай света“ е магическата формула на единствения правилен избор за всеки млад човек. Той трябва да знае, че Ученето е решение за път“, споделя новият директор на НАГ.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.