Детските градини и яслите в Габрово отварят на 26 май

Детските градини и ясли в Габрово ще заработят отново на 26 май. Това стана ясно след среща на кмета Таня Христова с директорите на детските заведения и началниците на Регионалната здравна инспекция и Регионалното управление на образованието.

Детските заведения имат готовност и ще се върнат към работен режим при стриктно съобразяване с противоепидемичните мерки и с указанията на министрите на образованието и науката и на здравеопазването. Извършена е необходимата подготовка на дворните им пространства – по отношение на косене и обеззаразяване, а директорите им ще създадат нужната организация за достъп до базите и задължителното измерване на температурата на децата в първия ден на приема.

По заповед на здравния министър, родителите ще трябва да подписват декларация за информирано съгласие, като заявяват, че са запознати с всички мерки в детските заведения и доброволно желаят детето им да ги посещава.

По препоръка на министъра на образованието, ако метеорологичната обстановка позволява, децата трябва да прекарват по-голяма част от времето навън в дворните пространства на градината/яслата.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.