Детска градина „Дъга” в Габрово с ново екопространство „Образователна градинка за деца” © Община Габрово

Габровчетата от детска градина „Дъга” създадоха „Образователна градинка”

Детска градина „Дъга” в Габрово с ново екопространство „Образователна градинка за деца” © Община Габрово
Детска градина „Дъга” в Габрово с ново екопространство „Образователна градинка за деца” © Община Габрово

Детска градина „Дъга” в Габрово вече разполага с ново екопространство „Образователна градинка за деца”. Изградени са беседка, алеи, саксии за цветя, билки и други растения, засадени са декоративни храсти, съобщават от Община Габрово. Откриването на градинката беше на Деня на народните будители 1 ноември.

За алеите и цветните фигури ще се грижат малчуганите, които ще наблюдават растежа на растенията. От подготвителната група на 6-годишните определиха първите екопатрули, които ще следят за опазването на новото екопространство.

Деца и родители обновиха библиотеката в детското заведение с книги за природата, цветята и билките. Подготвителните групи направиха изложба „Природни фантазии от природни материали”. Най-ентусиазираните малки еколози се включиха в инициативата „Творчеството в природата през фотообектив”, като заснеха с детска дигитална камера растенията в образователната градинка.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info