77 деца и младежи от Габрово влязоха в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“ за 2018 г.

77 деца и младежи бяха вписани в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“, 11 май 2018 © Община Габрово

77 деца и младежи бяха вписани в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“, 11 май 2018 © Община Габрово

77 деца и младежи бяха вписани в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“ за 2018 г. Тържествената церемония по награждаването на младите таланти се състоя на 11 май 2018 г. в Ритуалната зала на общината пред официални гости, учители и родители, съобщават от местната общинска администрация.

Новите дарования на Габрово са възпитаници на ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Райчо Каролев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, Национална Априловска гимназия, ПГТ „Пенчо Семов“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

Сред наградените деца и младежи са вписани училищният отбор по хандбал на ПМГ „акад. Иван Гюзелев“, народният хор и оркестър и вокалният секстет към ДФА „Габровче“, които са ученици от НАГ, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, ПГТ „Пенчо Семов“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Отец Паисий“.

Отличените ученици в Почетната книга са с първи места в състезания, олимпиади и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата и спорта. В Почетната книга бяха вписани имената на учителите, научните ръководители, треньорите и преподавателите, допринесли за успехите на изявените ученици. Традицията започва през 1994 г.

На награждаването присъстваха кметът на Габрово Таня Христова, зам.-кметът Нела Рачевиц, председателят на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева и началникът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов.

За музикалното настроение в залата и като доказателство за таланта на габровските деца се изявиха младият акордеонист Божидар Кърджин, малката пианистка Адриана Кънева и изпълнителката на тамбура Диана Делуди от ОУ „Неофит Рилски“. Тържествената церемония по вписването в Почетната книга приключи с представянето на вокалния секстет към ДФА „Габровче“ с диригент Румелия Алексиева.

Коментари