Сто деца и младежи от габровските училища са отличени и вписани в Почетната книга „Дарования и постижения“ на Габрово за 2017 г.

100 габровски ученици са отличени в Почетната книга „Дарования и постижения“ на Габрово за 2017 г.

Сто деца и младежи от габровските училища са отличени и вписани в Почетната книга „Дарования и постижения“ на Габрово за 2017 г., съобщават от Община Габрово.

Кои училища в Габрово бяха отличени?

Сред отличените деца и младежи има и групово вписване в Почетната книга за хандбални отбори, танцови състави, хор и оркестър. Всички те са представители на ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Райчо Каролев“, Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“, Национална Априловска гимназия, Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, Танцова школа „Лиана“ при НЧ „Габрово-2002“ и Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“. Постиженията им са в областта на наука, технологии, изкуства и спорт и обхващат периода от 10 април 2016 г. до 9 април 2017 г.

ОУ „Ран Босилек“

ОУ „Неофит Рилски“

ОУ „Иван Вазов“

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

СУ „Райчо Каролев“  

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“

Национална Априловска гимназия

ДФА „Габровче“

Приветствие към габровските таланти и публиката отправи заместник-кметът на града Нела Рачевиц. В словото си тя каза, че когато живеем във време, в което ценностите на знанието, амбицията на мисълта и таланта минават на втори план, успехите на децата доказват обратното. Те са показател как положеното старание и труд си струват усилията и заслужават радост, гордост и признание.

Майсторските музикално-танцови изпълнения на част от наградените ученици доказаха защо е създадена Почетната книга през 1994 г. и оправдаха необходимостта й. В програмата се изявиха с певческия си талант Далия Ковачева, вокална група „Пейте с нас“, вокална група „Усмивките на Габрово“, Инес Метева, Лора Драголова и Десислава Чакърова, тамбуристката Стела Димитрова и изпълнителят на кавал Симеон Костадинов, танцова формация към ПГТ „Пенчо Семов“ и танцова школа „Лиана“.

Далия Ковачева

Инес Метева

Вокална група „Пейте с нас“

Танцова формация ПГТ „Пенчо Семов“

Танцова школа „Лиана“

„Учител на годината“ от Габрово

Освен учениците, награди и признание получиха част от учителите им, които са номинирани за участие в ХХ конкурс „Учител на годината“. В категория „предучилищно образование“ това са Милена Иванова – старши учител в ДГ „Ран Босилек“ и Делфина Петрова – старши учител в ДГ „Явор“. В категория „начално образование“ това са: Лилия Петкова и  Светлана Минчева  – старши учители в СУ „Райчо Каролев“, Иванка Иванова – старши учител в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Иванка Люцканова – старши учител в ОУ „Христо Ботев“ и Мариета Янева – старши учител в ОУ „Иван Вазов“. В категория „възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници“ това е Даниела Пендашева – учител в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

Тържествената церемония се състоя на 10 май в зала „Възраждане“ и на нея присъстваха много ученици, учители, треньори, родители, официалните гости Георги Маринов, началник на РУО-Габрово, и представителите на Синдиката на българските учители в града. Събитието е посветено на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.