Светлинен карнавален парад на Театър на огъня и сенките Fireter, 6Fest 2018

Светлинен карнавален парад закрива 6Fest 2018 на площад „Възраждане“ в Габрово тази вечер

Светлинен карнавален парад на Театър на огъня и сенките Fireter, 6Fest 2018
Светлинен карнавален парад на Театър на огъня и сенките Fireter, 6Fest 2018

Мащабен светлинен карнавален парад ще закрие програмата на международния фестивал за улични изкуства 6Fest на 20 май от 21:00 ч. на централния площад „Възраждане“ в Габрово. 10 артисти от Театър на огъня и сенките “Fireter” в светещи костюми и на кокили ще дефилират пред зрителите, а с тях ще се движи и голяма светеща конструкция.

Театър на огъня и сенките “Fireter” e арт формация, чиито пърформанси включват експериментални похвати, уникални костюми, маски, живи статуи, светлинни ефекти, огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации. Участвали са на международни фестивали в Англия, Германия, Румъния, Русия, Гърция, Литва, Турция и др.

До момента във второто издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest се включиха Цирк де ла Люлин и Диего Контрерас (Венецуела), Firebirds от Унгария, Георги Гъделев, Йордан Белев.

Фестивалът 6Fest може да следите на двуезичния сайт тук, на Facebook страницата на 6Fest Gabrovo или в специалното Facebook събитие тук. Ако сте изпуснали първото издание на фестивала, може да се потопите в артистичната атмосфера чрез фестивалното видео тук.

Организатори на 6Fest са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2018. Всички събития от 6Fest са с вход свободен.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.