Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово

6Fest набира доброволци от Габрово

Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово
Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово

Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest набира доброволци от Габрово за събитието от 19 до 21 май 2017 г.

Кога?

19-21 май 2017 г.

Къде?

Фестивалните събития са на различни централни локации в Габрово – централен площад „Възраждане“, пред Спортна зала „Орловец“ и Дом на хумора и сатирата, Шести участък, Градска градина (Градинка с мечето), пешеходна улица „Радецка“, пред Интерактивен музей на индустрията.

Какво се изисква?

Не се изискват специални умения освен мотивираност, ентусиазъм и комуникативност. Владеенето на английски и/ или испански език е препоръчително.  Доброволците ще съдействат на фестивалните участници, тъй като те не са от Габрово и нашият град не им е добре познат. Фестивалните ни артисти са от София, Венецуела и Испания. Ще се нуждаем от доброволческа помощ и за раздаване на информационни флайери или отговаряне на основни запитвания за фестивала от публиката.

Как да се запишете?

Желаещите доброволци могат да изпратят имейл на info@6fest.gabrovo.net с имената си, телефон за връзка, предпочитано събитие/ събития за участие (вижте програмата на фестивала тук), говорим чужд език.

Защо?

Доброволците ще имат възможност да се запознаят с български и чуждестранни артисти, които са участвали във фестивали по цял свят. Да обогатят езиковите си познания, да се интегрират в артистична среда, да станат част от най-голямото съпътстващо събитие на Карнавала в Габрово.

Повече за фестивала 6Fest

Сред фестивалните събития са циркови представления, огнено шоу на кокили, светлинно шоу, пърформанс с карнавални костюми, маски и живи статуи, циркови и карнавални работилници. Участие ще вземат български и чуждестранни артисти като „Цирк де ла Люлин“, „Куку Брадърс“ (Венецуела), Тио Тео от Испания, Ashton Ka, Fireter, Жар театър. Организатори са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2017.

Повече за фестивала може да откриете на фестивалния сайт 6fest.gabrovo.net, както и на Facebook страницата 6Fest Gabrovo. Следете и специалното Facebook събитие за фестивала тук.

ПРОГРАМА

19 май, петък

18:00 – 19:00 ч. Уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“ – Мим формация „Жар театър“ (София, България)

Пред Музей „Дом на хумора и сатирата“

20 май, събота

10:00 – 11:30 ч. Карнавална работилница „Вкуси карнавала“ – Мим формация „Жар театър“ (София, България)

Пред Спортна зала „Орловец“

14:00 – 18:00 ч. Пърформанс на жива статуя – Ащон Ка (Белгия, България)

мост Игото, Шести участък, Баев мост

14.30 – 15.15 ч. Хумористичен моноспектакъл „Surfing the street “ – Тио Тео (Испания)

Градинката с мечето

15:30 – 16:15 ч. Интерактивно цирково представление „Поко Льоко“ – „Цирк Де Ла Люлин“ (София, България)

Градинката с мечето

16:30 – 17:15 ч. Комедиен цирков спектакъл – „The Kuku Brothers“ (Венецуела)

Градинката с мечето

18:00 – 19:30 ч. КАРНАВАЛНО ШЕСТВИЕ

19:30 – 23:45 ч. КОНЦЕРТ НА ПЛОЩАДА

22:45 – 23:10 ч. Светлинно представление “Light it UP“ – „Цирк Де Ла Люлин“

Площад „Възраждане“

21 май, неделя

11.30 – 13:15 ч. Циркова работилница – „Цирк Де Ла Люлин“

В двора на Интерактивен музей на индустрията Габрово

18:30 – 21:30 ч. Музикален магьосник (мобилно шоу) – Театър на огъня и сенките “Fireter” (София, България)

По маршрут Музей „Дом на хумора и сатирата“ – ул. „Аврам Гачев“ – ул. „Радецка“ –  ул. „Априловска“ – площад „Възраждане“

21:30 – 22:00 ч. Огнено представление на кокили – Театър на огъня и сенките “Fireter” (София, България)

Площад „Възраждане“

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.