6Fest. Международен фестивал за градски изкуства и щастие, Габрово, 19-21 май 2017

Нов фестивал в Габрово през май – 6Fest. Международен фестивал за градски изкуства и щастие

6Fest. Международен фестивал за градски изкуства и щастие, Габрово, 19-21 май 2017
6Fest. Международен фестивал за градски изкуства и щастие, Габрово, 19-21 май 2017

Нов артистичен фестивал ще превърне Габрово в пространство за изкуства по време на карнавала през май. Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest ще се проведе в Габрово от 19 до 21 май 2017 г.

Сред фестивалните събития са български и чуждестранни циркови представления, огнено шоу на кокили, светлинно шоу, пърформанс с карнавални костюми, маски и живи статуи, циркови и карнавални работилници.

Светлинното шоу на "Цирк де ла Люлин" ще бъде кулминацията на карнавалната вечер на 20 май на площад "Възраждане"
Светлинното шоу на „Цирк де ла Люлин“ ще бъде кулминацията на карнавалната вечер на 20 май на площад „Възраждане“. Снимка: РМ

Предстои обявяване на фестивалната програма по часове. Събитията започват от вечерта на 19 май (петък), през целия карнавален ден 20 май (събота) и завършват на 21 май вечерта (неделя).

Подробности за фестивала и участниците може да откриете на фестивалния сайт 6fest.gabrovo.net, както и на Facebook страницата 6Fest Gabrovo. Следете и специалното Facebook събитие за фестивала тук.

Участие ще вземат български и чуждестранни артисти като „Цирк де ла Люлин“, „Кукубаян Брадърс“, Тио Тео от Испания, Ashton Ka, Театър на огъня и сенките Fireter, Мим формация Жар театър.

Огненото шоу на кокили на Театър на огъня и сенките Fireter ще бъде кулминацията на вечерта на 21 май на площад "Възраждане"
Огненото шоу на кокили на Театър на огъня и сенките Fireter ще бъде кулминацията на вечерта на 21 май на площад „Възраждане“

Фестивалът ще се проведе на различни локации в центъра на Габрово като площад „Възраждане“, пред Спортна зала „Орловец“ и Дом на хумора и сатирата, Шести участък, Градска градина (Градинка с мечето), пред Интерактивен музей на индустрията. На 20 май е и най-популярното събитие за града – габровския Карнавал. Фестивалът 6Fest ще надгради силната карнавална и хумористична традиция на Габрово.

Организатори на фестивала са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2017.

„Концепцията на фестивала е да бъде естествено продължение на карнавалния бранд на Габрово и да превърне града във фестивална и карнавална дестинация. Името на фестивала “6Fest” („ШестФест“) препраща към началото и сърцето на Габрово – квартал Шести участък, най-старият квартал на града, където се ражда и развива Габрово“ – споделя организаторът на събитието Момчил Цонев.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.