Изложба на Цветан Колев

Габровският художник Цветан Колев с изложба в ХГ „Христо Цокев“

Изложба на Цветан КолевСамостоятелна изложба на габровския художник Цветан Колев се открива днес в Художествената галерия „Христо Цокев“ от 17:30 ч. в зала „Проф. Кънчо Цанев“. Ще бъдат представени 24 живописни творби. Изложбата ще бъде отворена за посетители до 17  декември тази година.

Цветан Колев е роден  през 1949 г. в Габрово. През 1976 г. завършва Московския текстилен институт в Русия, степен „Висше художествено образование”, специалност – текстил. В момента е доцент по живопис във факултета за изящни изкуства на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Има 10 самостоятелни изложби в страната.

През 2007 г. е носител на Голямата награда – статуетката “Златният Езоп”,  за участие в XVIII-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, Габрово. За участие в изложба по случай празника на Велико Търново е удостоен с Награда за живопис на община Велико Търново. През 2008 г. печели Първа награда за живопис от конкурса  на „Алианц България Холдинг’’.

Носител е на наградата на община Габрово, по случай празника на града през 2014 г.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.