Боженци © МАИР Боженци

Художествени занаяти в Боженци и Интерактивния музей на индустрията този уикенд

Боженци © МАИР Боженци
Боженци © МАИР Боженци

Ателиета по занаяти ни очакват в МАИР „Боженци“ и Интерактивен музей на индустрията в Габрово този уикенд. Събитията са част от Европейските дни на художествените занаяти.

На 6 април от 10:00 до 17:00 ч. и на 7 април от 10:00 до 15:00 часа в Изложбената зала на Старото школо посетителите на МАИР „Боженци“ ще могат да се включат в ателиета по калиграфия, мозайки и сграфито керамика. Ще се включат студенти и преподаватели от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които се обучават във Факултет по изобразително изкуство – катедра „Стенопис“ и катедра „Графичен дизайн и визуални комуникации“.

Интерактивен музей на индустрията в Габрово организира на 7 април ателие по бродерия и керамика от 10:00 до 12:00 ч. Ивелина Неновска и Ивелина Иванова ще разкрият тайните на двата занаята.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.