Физикът Теодосий Теодосиев гостува в Габрово с прожекция на филма „Формулата на Тео“

Физикът Теодосий Теодосиев и режисьорът Николай Василев, автор на документалния филм „Формулата на Тео”, ще бъдат гости на Габрово на 31 октомври. Събитието е от 17:30 ч. в зала „Възраждане“, съобщават от Община Габрово. Физикът стана известен със своята школа, в която е обучил шампиони от световни олимпиади с общо над 100 медала.

Габровци ще могат да видят и документалния филм за Тео, а след това да зададат своите въпроси към гостите. „Формулата на Тео“ събужда идеята за будителството, за някакви ценности, което е дълбоко в психологията ни. Тео не е само един проповедник, той с живота си е защитил идеите си. Изключително скромен, дето се вика – безсребреник. Ходихме да снимаме негова лекция в Китай. Опитаха се да го съблазнят, защото там знаят цената на знанието. Обещаха му да стане милионер. Въобще не го заинтересува“, разказва режисьорът Николай Василев.

Входът за филма в зала „Възраждане“ е свободен, но в залата ще бъде поставена кутия за дарения. Те ще подпомогнат пътуването на българските физици и техния учител в САЩ и създаването на филм за обучението им там.

 

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.