Ансамбъл „Родопа“ излиза на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“ с най-новия си спектакъл „Невястата“

Фолклорен ансамбъл „Родопа“, музикално-танцов спектакъл „Невястата“

Фолклорен ансамбъл „Родопа“, музикално-танцов спектакъл „Невястата“

Фолклорен ансамбъл „Родопа“ ще гостува в Габрово с най-новия си музикално-танцов спектакъл – „Невястата“. Събитието се осъществява под патронажа на областния управител на област Габрово Невена Петкова, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

На 15 февруари 2018 г. от 19 часа в Драматичен театър „Рачо Стоянов“ магията на Родопите ще докосне габровци с впечатляваща музикално-танцова интерпретация на емблематична за Смолян легенда.  „Невястата“ е нещо напълно ново за репертоара на фолклорните ансамбли у нас.

Спектакълът „Невястата“ разказва легендата за родопска девойка, скочила от скала над Смолян, за да запази вярата и любовта си. Действието се развива на фона на мултимедийни пейзажи от планината, а във фокуса е скалата над Смолян, наречена Невястата.

Оркестърът и хорът на ансамбъл „Родопа“ ще изпълняват музиката на живо. Част от музиката на спектакъла е авторска, написана за „Невястата“ от младия композитор Николай Балабанов. Режисьор на спектакъла е Адриан Петров – главен художествен ръководител на ФА „Родопа“. Хореографи са Сийка Василева – главен хореограф, Спас Стойнев и Стефка Барбудова.

Ролята на красивата девойка Елица се изпълнява от Теодора Георгиева, а в ролята на Горан, нейния любим, е Станислав Кименов.