На 21 ноември – премиера на филм за младите хора на Габрово

Клуб за спортни танци "Ритмика". Спектакъл на площад "Възраждане", Фестивал за улични изкуства 6Fest, 5 октомври 2018 © 6Fest, фотограф: Eli Deli

Клуб за спортни танци „Ритмика“. Спектакъл на площад „Възраждане“, Фестивал за улични изкуства 6Fest, 5 октомври 2018 © 6Fest, фотограф: Eli Deli

На 21 ноември 2018 г. е премиерата на документалния филм „Оптимистична теория за Габрово“, заснет по време на третото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest Gabrovo. Премиерата е с ВХОД СВОБОДЕН в зала „Възраждане“ на 21 ноември от 18:00 ч. Филмът разказва за младежките организации в Габрово, които взеха участие във фестивала. Премиерата се осъществява със съдействието на Община Габрово.

СЛЕДЕТЕ ФЕЙСБУК СЪБИТИЕТО ЗА ПРЕМИЕРАТА

Това е първият филм, създаден от Момчил Цонев – автор и на най-популярния клип за Габрово в YouTube „Щастливо Габрово“, създаден преди четири години:

„Днес, когато статистиката сочи, че делът на възрастните над 65 години в Габрово е сред най-високите в страната, а делът на младите до 15 години – сред най-ниските, когато песимизмът и негативизмът вземат превес, Габрово има крещяща нужда от своята нова оптимистична теория. Дефиницията на думата „оптимизъм“ гласи „вяра в по-доброто бъдеще, в успеха“. Затова и филмът се обръща към младите в Габрово, които се занимават с изкуства и култура – именно в тях е нашата вяра и надежда за промяна към по-добро бъдеще“ – споделя авторът на филма Момчил Цонев.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest се проведе за трети път на 5 и 6 октомври. Първите му две международни издания през май 2017 и 2018 г. го направиха най-популярния арт фестивал на открито в Габрово след Карнавала. Вижте видео от втория 6Fest тук:

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение “Обществен комитет “Васил Левски” – Габрово” се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.