Кадър от филма на Андрей Паунов "Да ходиш по вода" за Христо Явашев - Кристо. Източник: СФФ

Филм за Христо Явашев – Кристо ще открие София филм фест

Кадър от филма на Андрей Паунов "Да ходиш по вода" за Христо Явашев - Кристо. Източник: СФФ
Кадър от филма на Андрей Паунов „Да ходиш по вода“ за Христо Явашев – Кристо. Източник: СФФ

Най-новата документална творба на Андрей Паунов за Христо Явашев – Кристо ще открие 23-то издание на София филм фест през март, научи Габрово Daily от Пресцентъра на СФФ. Премиерата на филма „Да ходиш по вода“ в София е на 7 март в Зала 1 на НДК.

Филмът е представен за първи път на фестивала в Локарно. „Да ходиш по вода“ е непосредствен поглед към артистичните търсения и личните взаимоотношения на Христо Явашев – Кристо, прочут със своите мащабни инсталации. За първи път от кончината на Жан-Клод, неговата съпруга и партньор в творческия процес, Кристо решава да реализира проекта, започнат заедно с нея преди много години – „Плаващите кейове”.

Христо Явашев – Кристо осъществи проекта си „Плаващите кейове“ на италианското езеро Изео през 2016 г. Може да прочетете разказ и фоторепортаж на Ива Съйкова от галерия „Орловска 10“ в рубриката на Габрово Daily „Ах, този арт“ ТУК.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

13 юни 1935 г. – роден е Христо Явашев – Кристо

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.