Филмът за индустриалеца Иван Хаджиберов „Дързостта да бъдеш пръв“ гостува в Европейския парламент

Документален филм за габровския индустриалец Иван Хаджиберов

Документалният филм за габровския индустриалец и дарител Иван Хаджиберов „Дързостта да бъдеш пръв“ ще бъде показан в Европейския парламент в Брюксел.

Събитието ще се състои в зала „Алтиеро Спинели“ на 5 декември 2017 г. от 11:30 до 12:30 часа. Освен прожекцията е предвиден разговор със създателите на филма, съобщават от Община Габрово.

„Дързостта да бъдеш пръв“ и неговите автори Емил Михов и Милен Василев са получили покана за гостуване в Брюксел от българския евродепутат Момчил Неков. Очаква се на събитието да присъстват и останалите български евродепутати, дипломати и всички, които искат да научат кой е „Патриархът на българската индустрия“.

Заедно със създателите на филма за Брюксел заминава и праправнучка на Иван Хаджиберов (1858–1934), която заедно със семейството си беше на премиерата на филма в Габрово на 7 октомври миналата година.

През 2017 г. честваме 135 години от началото на индустриалната история на Габрово след Освобождението – градът, прочул се като Българския Манчестър.

135 години от началото на „Българския Манчестър“

Преди месец 27-минутната лента за пръв път започна творческия си път в Европа с премиера в Българския културен център в Берлин.