Фестивал на историческото наследство "Хоталич" 2017

Варварски събор край Севлиево – идва вторият Фестивал на историческото наследство „Хоталич“

Фестивал на историческото наследство "Хоталич" 2017
Фестивал на историческото наследство „Хоталич“ 2017 © Община Севлиево

Второто издание на Фестивал на историческото наследство „Хоталич“ ще се проведе в едноименната средновековна крепост край Севлиево на 23 септември 2018 г., от 9:00 до 18:00 ч. Тази година фестивалът е под надслов „Варварски събор“, съобщават от Община Севлиево.

Над 100 участници от България и Румъния ще пресъздадат народите и културите на местните хора, презрително наричани от Римската империя варвари. В рамките на фестивала ще станете свидетели на древни обреди, занаяти и умения, които ще получат нов блясък сред дрънкане на оръжие и наслоено през вековете недоверие.

Далеч, отвъд хоризонта, могъщият Рим ще следи с тревога зараждащия се съюз и ще опитва да го разбие в зародиш. Шатрите си ще разпънат траки, даки, келти, готи, скити, хуни и всеки, който се отзове на повика за общ събор. Всеки народ ще забие знамето си на свещена земя, ще демонстрира своите оръжия, облекло, бойни умения, занаяти и ритуали. Ще търгува, празнува и воюва. Дали племената ще стигнат до сговор или далечните пръсти на Вечния град ще успеят да всеят раздор сред тях?

Фестивал на историческото наследство „Хоталич“ се организира от Община Севлиево, Исторически музей Севлиево и Сдружение за исторически възстановки ДУКС Антика.

 

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.