Етнографски музей на открито "Етър" Габрово © ЕМО Етър

„Етър“-а прави най-дългата улица с вино за Панаира

Етнографски музей на открито "Етър" Габрово © ЕМО Етър
Етнографски музей на открито „Етър“ Габрово © ЕМО Етър

Етнографски музей на открито ще представи най-дългата улица с вино и подходящи за напитката храни, която сме виждали в региона на Централна Стара планина. Това ще се случи по време на ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти от 6 до 8 септември.

Над 20 български и чуждестранни изби ще покажат продукцията си на фестивала на виното „Августиада”, чието осмо издание ще се проведе именно в музея на открито в Габрово. За „Августиада” е отделено цялото пространство по течението на река Сивек – точно срещу Занаятчийската чаршия на „Етър“-а.

По време на Панаира на занаятите в музей „Етър” посетителите ще имат възможността да дегустират и да си закупят различни вина.

Панаирът на традиционните занаяти в „Етър“-а наближава

ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти ще се проведе от 6 до 8 септември тази година в Етнографски музей на открито „Етър” в Габрово. Какво да очакваме от панаира на занаятите в „Етъра“-а през септември?

Повече от 40 ще са българските участници в изложението базар. Тази година място намират и не малко занаяти и поминъчни дейности в риск, при които е застрашено предаването на традицията. Четете повече в статията на Габрово Daily тук.

Повече от 30 чуждестранни майстори от 16 държави ще представят пред гостите на Панаира съхранени традиционни техники и съвременното състояние на занаятите в своите страни. Четете подробности тук.

Международната майсторска надпревара в ЕМО „Етър“ ще бъде в занаята „Грънчарство“. От 5 до 8 септември ще се състезават майстори от Франция, Румъния, Косово, Унгария, Република Южна Африка и България. Още четете тук.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.