Фестивалът 6Fest Габрово с късометражен филм за първото си издание (ВИДЕО)

Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово 2017 © 6Fest
Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово 2017 © 6Fest

Късометражен филм представя първото издание на Международния фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest, който се проведе паралелно с Карнавала в Габрово от 19 до 21 май тази година.

Филмът ни връща в атмосферата на трите фестивални дни и 10-те събития с български и чуждестранни улични артисти.

Организатори на фестивала “6Fest” са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2017.

Кадрите ни показват отново уличния карнавален пърформанс на Мим формация „Жар театър“ (София) пред Дома на хумора и сатирата. Мимове и живи статуи събраха огромно множество от публика и откриха официално 6Fest Габрово на 19 май вечерта.

Ще видим и пъстрото карнавално множество в Градинката с мечето на 20 май, събрало се за своеобразната циркова арена с представленията на Тио Тео (Испания), „Цирк де ла Люлин“ (София) и Кара де Папа (Венецуела).

Подробности за 6Fest може да откриете на двуезичния фестивален сайт www.6fest.gabrovo.net и на Facebook страницата www.facebook.com/6fest.gabrovo.

Отново в Градинката с мечето, на 21 май се появи мистериозният музикален магьосник на Театър на огъня и сенките „Fireter“. Минувачите бяха изненадани от неговата поява, както виждаме от кадрите, но той подаряваше късметче или лакомство на най-смелите и празнично настроените.

Филмът е запечатал детските усмивки на участниците в двете фестивални работилници – карнавалната работилница на Мим формация „Жар театър“ пред Спортна зала „Орловец“ и цирковата работилница на „Цирк де ла Люлин“ в двора на Интерактивен музей на индустрията.

ОЩЕ ЗА 6FEST

Първият Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово в снимки

Габрово се озари от двете вечерни събития на 6Fest на 20 и 21 май на площад „Възраждане“. Филмът запечатва светлината, която донесоха на габровци и гостите на града светлинното шоу на „Цирк де ла Люлин“ и огненото шоу на кокили на Театър на огъня и сенките „Fireter“.

Множество минувачи снимаха живата статуя Ащон Ка (Белгия, България), снимахме я и ние на моста „Игото“ край празнично облечената статуя на Рачо Ковача в река Янтра. Тя ни помахва за довиждане… до следващото издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest.

Може да гледате филма за 6Fest Габрово 2017 тук:

Основен медиен партньор на 6Fest: Габрово Daily.

Основни партньори: „Тера мол“, „Мехатроника“ и „Габинвест“.

Партньори: „STS Cosmetics“, „STS Print“, „Poly Press“ и „Хотел Балкана“.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.