Музеят на образованието показва ученически хумор от 70-те години на ХХ век

Карикатура от Филип Филипов. Източник: НМО Габрово

Националният музей на образованието в Габрово показва 40 карикатури на тема ученически хумор от 70-те години на ХХ век.

Препълнената ученическа чанта, трудното учебно съдържание в шести клас, мъчителното избутване до спасителната „тройка“, старата максима „учи, за да не работиш“, влиятелният татко, списъкът със задължителни книги през ваканцията – това са част от темите в карикатурите, които звучат актуално и днес.

Автори на забавните сюжети са 12 известни карикатуристи, някои от които с национално и международно признание като Радой Гердов, Любомир Пъловски, Коста Драгостинов, Мирослав Божков.

Изложбата „Смешно ли е…“ ще остане в музея до 17 април.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.