„Хан Аспарух“, български сериен филм, 1981, реж. Людмил Стайков

Вижте уникални костюми от български филми в Боженци

„Хан Аспарух“, български сериен филм, 1981, реж. Людмил Стайков
„Хан Аспарух“, български сериен филм, 1981, реж. Людмил Стайков

МАИР „Боженци“ представя уникални костюми от български филми като „Хан Аспарух“, „Борис I“, Златният век“, „Сватбите на Иван Асен“, „Боянският майстор“, „Време разделно“, „Тютюн“. Костюмите са включени в изложба на дарени на Националния исторически музей ценни облекла, оръжия, предмети на бита – реквизит от фондовете на „Бояна филм“.

Костюмите са исторически достоверни. Направени са почти изцяло от оригинални материали и след подробни консултации със специалисти-историци, за да се постигне максимално съответствие с конкретната историческа епоха и събитие, уточняват от МАИР „Боженци“.

Костюмите са носени от титаните на българското кино: Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Стефан Данаилов, Невена Коканова, Коста Цонев, Апостол Карамитев и др.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.