„Тя в Габрово“ ще представи две активни жени от нашия град

Светлана Михайлова от Дом на хумора и сатирата в Габрово. Снимка: Личен архив

Първото издание на формата „Тя в Габрово“ ще представи две активни жени на Габрово. Светлана Михайлова е експерт връзки с общественността в Дома на хумора и сатирата. Вера Тихова е директор на детска градина „Явор“ и общественичка.

Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 3 юли от 18:30 ч. в Кафе „Библиотеката“ на ул. „Хаджи Димитър“ 4 (в сградата на библиотеката на Технически университет Габрово).

Вера Тихова, директор на ДГ „Явор“ Габрово. Снимка: Личен архив

„Тя в Габрово“ е част от социалния формат „Тя в …“, създаден от академия „Екатерина Каравелова“ в Пловдив. Идеята зад събитията „ТЯ в …“ е да се покажат жените, които всеки ден правят невероятни неща в техния град, но не са известни на широката общественост и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Не случайно Габрово е третият град, където започва инициативата. Той е важен център за историята на женското движение в България. Една от най-активните благотворителни организации Женско благотворително дружество „Майчина грижа“ е създадена именно тук на 6 август 1869 г. по инициатива на будни габровски гражданки.

Събитието в Габрово се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова „БръмБър“ и Маргарита Спасова („Форум за глокална промяна“.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info