„Кикимора“ и Николо Коцев с трибют концерт на „Deep Purple“ и „Rainbow“ в Габрово

Рок група "Кикимора"

Рок група „Кикимора“

Рок групата „Кикимора“ и Николо Коцев ще изнесат трибют концерт на „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбол“ в спортна зала „Орловец“ в Габрово. Музикалното събитие е на 21 февруари 2018 г. от 19 часа. В грандиозния концерт под надслов „Children in Time“ ще участва и симфоничния оркестър на Държавна опера – Стара Загора с диригент Димитър Косев.

Любимите песни на „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбол“ на габровска сцена

Ще бъдат изпълнени любими песни на легендарните групи „DEEP PURPLE“ и  „RAINBOW“. Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев. Почитателите на „Дийп Пърпъл“ ще чуят песните „Highway Star“, „Mistreated“, „Child In Time“, „Stormbringer“, „Soldier Of Fortune“, „Burn“, „Perfect Strangers“. Николо Коцев е избрал и песните на „Рейнбоу“ „Can’t Let You Go“, „I Surrender“, „Catch The Rainbow“, „Long LIve Rock’n Roll“, „Stargazer“, „Temple Of The King“, „Ariel“, „Hall Of The Mountain King“, „Death Alley Driver“.

„Дийп Пърпъл“ и „Рейнбоу“ са свързани най-вече чрез Ричи Блекмор, който е основател на двете групи. Тъй като той е един от основните им музикални двигатели, двете банди доста си приличат стилово.

Николо Коцев: Повечето от това, което знам за рок музиката, е научено от „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбол“

„Аз израснах с музиката на тези групи. Бях 14-годишен, когато за пръв път засвирих техните песни. Повечето от това, което знам за рок музиката, е научено от тях. И до ден днешен предпочитам да слушам тяхна музика вместо повечето от модерните рок банди – споделя Николо Коцев. – Това не е носталгия, а чисто музикантско мнение. В песните на „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбоу“ има инструментално и вокално майсторство, романтика, музикантлък, радост, тъга, философия, мъдрост, мачовщина и какво ли не още… От 1994 досега съм работил с Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Дуги Уайт и Дон Ейри (сегашния органист на „Дийп Пърпъл“). Истински професионалисти. Научил съм и съм получил много от работата с тях. Надявам се и аз да съм им дал поне малко. „Кикимора“ е една от малкото групи (ако не единствената), която може да си позволи да направи такъв проект. Групата е силна, съставена от много добри музиканти, които могат да изсвирят материала.“

„КИКИМОРА“ е българска прогресивна хардрок група, създадена през 2011 г. от Николо Коцев – основател и на групата „BRAZEN ABBOT“ (с участието на Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Tony Harnell, Doogie White и др.). „Кикимора“ създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок.

Билети се продават на касата на Спортна зала „Орловец“.