Столичният театър „Българска армия“ гостува в Габрово с „Да разлаем кучетата“

Постановка „Да разлаем кучетата“ на Театър „Българска армия“. Снимка: ТБА

Звездната трупа на столичния театър „Българска армия“ гостува в Габрово с хитовата комедия „Да разлаем кучетата“ на режисьора Иван Урумов. Представлението ще бъде на 4 юли 2019 г. от 19:00 часа на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.

Габровци ще видят любими лица на българския театър, познати от киното и телевизионния екран – актьорите Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Веселин Анчев, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Гергана Данданова, Асен Кобиларов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов.

Автор на пиесата е Емил Атанасов, музиката за спектакъла е на Добрин Векилов – Дони, а сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова.

Режисьорът Иван Урумов отправя предизвикателния въпрос към публиката „Световна глобализация или национална идентичност?”. Зрители и актьори заедно ще търсят отговорите: как се живее в „глобалното село“, дали споделянето на общи ценности не налага изискването да имаме една и съща представа за това как да съществуваме, дали това не ни обезличава? Какво става със свободата ни на избор, както в принадлежността ни към дадена религия, така и в това да изразяваме себе си.

Източник: Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово