Столичният театър „Българска армия“ гостува в Габрово с „Да разлаем кучетата“

Постановка „Да разлаем кучетата“ на Театър „Българска армия“. Снимка: ТБА

Звездната трупа на столичния театър „Българска армия“ гостува в Габрово с хитовата комедия „Да разлаем кучетата“ на режисьора Иван Урумов. Представлението ще бъде на 4 юли 2019 г. от 19:00 часа на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.

Габровци ще видят любими лица на българския театър, познати от киното и телевизионния екран – актьорите Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Веселин Анчев, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Гергана Данданова, Асен Кобиларов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов.

Автор на пиесата е Емил Атанасов, музиката за спектакъла е на Добрин Векилов – Дони, а сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова.

Режисьорът Иван Урумов отправя предизвикателния въпрос към публиката „Световна глобализация или национална идентичност?”. Зрители и актьори заедно ще търсят отговорите: как се живее в „глобалното село“, дали споделянето на общи ценности не налага изискването да имаме една и съща представа за това как да съществуваме, дали това не ни обезличава? Какво става със свободата ни на избор, както в принадлежността ни към дадена религия, така и в това да изразяваме себе си.

Източник: Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.