Провежда се съборът на народното творчество „Бабан“

Общински събор на народното творчество „Бабан” в село Кръвеник © Община Севлиево

На 29 юни на връх Бабан се провежда Общинският събор на народното творчество „Бабан” в село Кръвеник, съобщават от Община Севлиево.

30 самодейни състава и индивидуални изпълнители от  читалищата на Община Севлиево, както и гости от съседни общини ще вземат участие в събора тази година. Неговата цел е да покаже постиженията на фолклорните състави от Севлиевско, да стимулира издирването, съхраняването и популяризирането на народното творчество. „Бабан“ цели и да подпомогне откриването на млади таланти.

Организатори на събитието са Община Севлиево, Кметството на селото и Народно читалище “Светлина – 1928“ в Кръвеник.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info