ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily

Столичният театър „Сфумато“ идва в Габрово с „Това не е Хамлет“

ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily
ДТ „Рачо Стоянов“ Габрово © Габрово Daily

Постановката на Театрална работилница „Сфумато“ от София „Това не е Хамлет“ гостува на сцената на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово. Театралното събитие ще бъде на 13 септември 2019 г. от 19:00 часа.

Спектакълът на младия режисьор Боян Крачолов от класа на проф. Иван Добчев е създаден по текстове на Шекспир, Бекет, Молиер, Мигел де Сервантес, Том Стопард, Петер Вайс, Мюлер, Калдерон и други. Участват актьорите Иван Николов и Димитър Крумов. За „Това НЕ Е Хамлет“ тримата получиха награда Аскеер в категорията „Изгряваща звезда“ през 2017 г.

По-лесно ще бъде да се каже какво спектакълът не е, отколкото какво е. Със сигурност не е халтура, не е невръстен режисьорски опит, съшит от откъси на литературни шедьоври, не е и отчайващо търсене на истината. Той е фрагментарно изследване на различни състояния на актьорската природа, която според режисьора е ненаситна и алчна, изпълнена със страстта да се играе, да създаваш образ след образ на сцената.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.