Кадър от снимките на клипа "Щастливо Габрово" със шоу балет "Магия"

Снимките на клипа „Щастливо Габрово“ започнаха на Фестивала на уличната магия

Кадър от снимките на клипа "Щастливо Габрово" със шоу балет "Магия"Снимките на най-щастливия клип за Габрово започнаха по време на лазерното шоу „Вода и магия“ на площад „Възраждане“, част от Фестивала на уличната магия. Това беше и причината габровци и гостите на града да видят надписа “Happy Gabrovo”, изписан на специалния екран във фонтаните на централния площад. Магичният фестивал и проектът за клип „Щастливо Габрово“ си подадоха ръка, а партньорството им стана възможно благодарение на Програма „Култура“ на Община Габрово.

В първите снимки на клипа „Щастливо Габрово“ участваха танцьори от Шоубалет “Магия” с ръководител Александър Белков към Народно читалище „Априлов – Палаузов 1861”.

Снимките продължиха и на следващия ден след лазерното шоу, като танцьорите от шоубалет „Магия“ привлякоха вниманието на случайните минувачи по ул. „Аврам Гачев“. Някои от тях дори се включиха в снимките, въодушевени от ритъма на песента “Happy” на Pharrell Williams, която стои в основата на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“), събрал вече 1950 видеоклипове от над 150 страни.

Съвсем скоро снимките на клипа „Щастливо Габрово“ ще продължат с още танцови, спортни и театрални формации от нашия град. Затова не се учудвайте, ако видите по улиците на Габрово танцуващи хора под звуците на “Happy” на Pharrell Williams.

Проектът „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ се реализира от Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово по Програма „Култура“ на Община Габрово. Част от съпътстващите инициативи по проекта са фотоконкурсът „Щастливо Габрово“ и предизвикателството за най-щастливите истории от нашия град, чийто краен срок е 15 октомври. Фотографиите на най-щастливите хора и места в Габрово, както и най-щастливите истории може да изпращате на имейл адрес editor@gabrovodaily.info или до Facebook страниците „Габрово – живият град“ и „Габровски вести Gabrovodaily.info“.

На фотографията: Кадър от снимките с Шоу-балет „Магия“

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.