Габровският „Смешен филм фест“ гостува и в Севлиево (ПРОГРАМА)

"Смешен филм фест" 2017 в Севлиево

„Смешен филм фест“ 2017 в Севлиево

Международният кинофестивал „Смешен Филм Фест“ – Габрово ще гостува в Севлиево. Любителите на киното ще могат да посетят прожекциите в НЧ „Развитие – 1870” и салона на Кино „21 век” на 21 и 22 октомври 2017 г. (събота и неделя).

Фестивалът събира на едно място най-интересните комедии от последната година, много от които не са показвани в региона, а някои имат тук и своята българска премиера.

Предпремиерно в Севлиево ще бъде излъчен българският филм „Лили рибката“, чийто режисьор е роденият в Севлиево Ясен Григоров. Във филма участват Татяна Лолова, Койна Русева, Калин Сърменов, Николай Урумов, Елена Кабасакалова и др.

ВИЖТЕ И ПРОГРАМАТА НА СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ В ГАБРОВО

Смешен филм фест за осма година в Габрово (ПРОГРАМА)

Програма Смешен филм фест Севлиево

Събота, 21 октомври

11:00 ч. – ФАНТАСТИЧНОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОЗ, анимационен филм за деца, Русия 2016, 91 мин
Весела нова версия на „Вълшебникът от Оз“. Коварният и зъл Урфин иска да стане владетел на Вълшебната страна и с армията си от дървени войници завзема Изумрудения град, като го прекръства на Урфинград. И тъкмо се кани да отпразнува победата си, когато плановете му пропадат зради малката Дороти, пристигнала във Вълшебнат страна тъкмо навреме.

18:00 ч. – КРАЛИЦАТА НА ИСПАНИЯ, Испания 2016, 128 мин.
Във филма Пенелопе Крус е известна филмова звезда, която бяга от блясъка и славата на Холивуд и се завръща към корените си в Испания. Там трябва да заснеме американския блокбъстър, където да изиграе ролята на кралица Изабела I. „Кралицата на Испания“ е изкусно представяне на спиращи дъха костюми, богати визуализации и забавления на ръба на закона.

Неделя, 22 октомври

11:00 ч. – ЩЪРКЕЛЧЕТО РИЧАРД, анимационен филм за деца, Германия, Белгия, Люксембург, Норвегия, 2017, 85 мин.
Сираче по рождение, отгледано от щъркели, врабчето Ричард вярва, че е като тях. Но когато идва време за отлитане на юг, семейството му го оставя в родната гора, защото смята, че то няма да издържи пътуването до Африка. Ричард обаче, е решен да докаже, че въпреки всичко е щъркел, и поема на юг, а по пътя среща ексцентрична бухалка с въображаем приятел и самовлюбен папагал – диско певец. По време на епичното им пътешествие, те се сблъскват с много препятствия като смъртоносни прилепи, пристрастени към интернет гълъби, гарвани – мафиоти, самолети и влакове.

18:00 ч. – ЛИЛИ РИБКАТА, филм за семейна аудитория, България, 2017, 107 мин.
Участват: Татяна Лолова, Койна Русева, Калин Сърменов, Николай Урумов, Елена Кабасакалова и др.
Приказка за метаморфозите на едно дете. Щом някой го погледне в очите, то предизвиква магическа вихрушка, променяща го от момче в момиче и обратно. Родителите на детето се местят на село и срещат семейство цигани магьосници… Невероятно цветно пиршество за очите и наслада за душата – и на малки, и на големи.

Режисьор на „Лили рибката“ е роденият в Севлиево Ясен Григоров. Филмът ще бъде излъчен предпремиерно, а по кината се очаква да тръгне през януари 2018 г.

Коментари