Селски мол Олелийня

Селски мол „Олелийня“ организират в Габрово на 21 февруари

Селски мол ОлелийняСелски мол „Олелийня“ ще се състои на 21 февруари, преди Сирни Заговезни, в парка „Майчина грижа“ до търговския център на бул. „Априлов“. Началният час е 13. Това ще бъде поредното издание на изложбата – базар „Забравени традиции, живи вкусове“.

Инициативата е на народни читалища от община Габрово – НЧ „Христо Ботев – 2008“ с. Гарван, НЧ „Св.Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски-2011“ кв. Падало, НЧ „Христо Смирненски -1949“ кв. Русевци и НЧ „Извор -1907“ с. Съботковци.

Да се вдигне олелията насред Олелийнята, приканват организаторите.

Селският мол ще предложи на посетителите си традиционни селскостопански и домашни изделия, храни и напитки за Заговезни; продукти на местни производители, демонстрации, дегустации, закачки и представления. Пасти, торти, халви, бози и лакърдии всякакви! Ще участват фолклорни групи от селата, градски шашкъни, тарикат-търговци, пишман артисти, Фотографът Нуньо, Мичето танцьорът, куклите на Нено, зевзеци от стари и днешни времена – споделят инициаторите.

Повече за събитието може да се открие във Фейсбук тук.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.