Дом на културата "Мара Белчева" - Севлиево

Севлиево отваря музеите и галериите и разрешава колективните спортове на открито

От 14 май се допуска посещение на Исторически музей – Севлиево, Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, галерия „Видима“, Градска библиотека и библиотеките към читалищата в населените места в община Севлиево.

Допустими са и прожекциите в кино „21-ви век“ към читалището в Севлиево при допустима заетост 30% посетители от капацитета на места в салона.

Ръководителите на общинските културни институти трябва да създадат необходимата организация за безопасно посещение от гражданите, както и да осъществяват контрол за спазване на всички изисквания, съобщават от Община Севлиево.

Допускат се колективните спортове за аматьори

От 14 май става възможно и упражняването на колективни спортове за аматьори, в които участват до 10 човека. Практикуването на спортовете се разрешава на футболните игрища в парк „Черничките“, игрището в „Боровата гора“ до спортна зала „Дан Колов“, игрището в ж.к. „Димитър Благоев“, както и на спомагателните игрища на стадион „Раковски“.

Заниманията ще се организират от треньорите на спортните клубове с предварителна заявка до управителя на „Спортни имоти“ и съгласно изготвен график. Няма да се допускат състезания и публика, както и да се използват бани и съблекални.

Организацията и контролът по спазване на всички мерки се възлагат на управителя на „Спортни имоти“.

Посещението на културни институции и спорт на открито ще се осъществява само при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки и без използване на климатичните инсталации. Периодичен контрол за спазване на изискванията и прилагане на противоепидемични мерки от гражданите ще осъществява Общински инспекторат.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.