Община Севлиево на Международната туристическа борса "ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО" 2018

Тиквени специалитети и фестивали представи Севлиево на международна туристическа борса в София

Община Севлиево на Международната туристическа борса "ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО" 2018
Община Севлиево на Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ 2018 © Община Севлиево

Тиквени специалитети подслаждаха посетителите на щанда на Севлиево по време на Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ и СПА ЕКСПО“ в София.

Особен интерес предизвикаха фестивалите, с които Община Севлиево стана популярна през последните години, съобщават от общинската администрация. Много туроператори и агенции от цялата страна проявиха интерес към Община Севлиево и желание да я включат в тазгодишните си туристически дестинации.

От Селски мол до рок фестивал на Хоталич – какво предстои в Севлиево през 2018

На 12 и 13 май в Севлиево ще се състои петото издание на националния фестивал „Семе българско“, който отново ще представи Селския МОЛ, от където ще можете да си купите домашно произведени екологично чисти продукти.

Вторият национален рок фестивал „Хоталич“ – Севлиево 2018 тази година ще бъде на 31 август и 1 септември и ще изненада феновете с известни български и чужди групи.

През лятото Фестивалът на историческото наследство ще разкаже легендите за нашите предци и зрелищно ще демонстрира уменията, които са притежавали поколенията преди нас, техния начин на живот, обществено устройство, култура и победи.

Как премина фестивалът през 2017 г. вижте тук – Траки, готи, римляни, славяни, българи в Голяма битка на народите в Севлиево и Хоталич

Кулминацията на 2018 – по традиция с тиквен фестивал

През октомври по традиция ще се проведе „Тиквен фестивал“ с  пищна фиеста в Столицата на тиквата. Ако сте пропуснали танцовия карнавал по тиквено време в Севлиево през 2017 г., вижте фоторепортаж тук.

През 2018 г. четирите общини Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново участваха на „Ваканция и СПА Експо“ с общ представителен щанд, с който целият регион се представя като център на занаяти, традиции и креативен туризъм.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.