Светлинно карнавално шествие на дракони и феи в Габрово

Снимка: Facebook страница Карнавал Габрово
Снимка: Facebook страница Карнавал Габрово

Карнавалната седмица в Габрово ще започне със светлинно карнавално шествие на дракони и феи. Творци от три държави ще представят своята гледна точка към свободата чрез различни изкуства: театър, арт инсталация, графити, музика.

Графити артисти, избрани от международно жури, за да работят в Габрово, ще изрисуват подпорната стена на ул. „Индустриална“ (посока кв. Младост) в периода 11 – 14 май.

На 15 и 16 май, следобед, в градинката на Дома на културата, до ИМКА, карнавални трупи от Лондон, Хамбург и Бремен ще организират ателиета с демонстрации на карнавални костюми, ходене на кокили и ще подготвят всички желаещи да се включат в шествието на 16 май.

Събитията са част от проекта „СВОБОДА/FREEDOM“ на Регионален център за култура „Фабриката” (Габрово, България), ArtReach (Лестър, Англия) и Haus-Drei (Хамбург, Германия). Проектът се реализира с подкрепата на Програма „Творческа Европа” на ЕС. Проектът е замислен и се изпълнява от Регионален център за култура „Фабриката” (Габрово, България), ArtReach (Лестър, Англия) и Haus-Drei (Хамбург, Германия).

На 16 май в 19.00 часа на ул. „Радецка“ ще бъде представена инсталацията на габровския художник Георги Балабанов „Обществото на спектакъла”. Заедно с него Ричард Лейзъл, комедиен актьор от Великобритания, ще провокира публиката с интересни истории от живота на това общество.

Вижте пълната програма на карнавалната седмица и на Карнавала на 21 май

На 16 май в 20.30 ч. от площад „Възраждане“ ще тръгне светлинно карнавално шествие, в което участват актьори от Mandinga Arts, Stelzen Arts и Oakleaf Creativity, както и доброволци от Габрово. Шествието ще премине през централната улица „Радецка“ и ще завърши отново на площад „Възраждане“.

На 16 май в 21.30 ч. на сцената на площада ще започне концерта на музикалното трио Ивайло Ангелов – виола, Даниела Данис-Христова – цигулка и Мартин Иванов – акордеон.

Традиционното карнавално шествие в Габрово, което тази година е под мотото „Няма такава държава, има такъв град“, ще бъде на 21 май (събота).

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.