САЩ може да финансира разкопките на крепостта „Хоталич“ край Севлиево

Средновековна крепост Хоталич край Севлиево. Изображение: hotalich.bg

Американската страна ще търси възможности да финансира разкопките, които се правят в момента при средновековната крепост “Хоталич” край Севлиево. Това стана ясно по време на срещата вчера между американския посланик у нас Ерик Рубин и кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, съобщават от Община Севлиево.

Посланикът е проявил сериозен интерес към културните забележителности на Севлиево.

По време на посещението си в Севлиево Рубин се е срещнал и с местните бизнесмени, за да обсъдят връзките между САЩ и инвестициите в региона. Повече за срещата вижте тук.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.