„Етър“-а в Габрово с рекорд по посетители за 2019 г. до момента

196 150 души са посетили музей „Етър“ в Габрово през първите девет месеца на 2019 г. Само през септември през „Етър”-а са преминали 36 353 души. Това е месецът с най-много посетители през цялата година.

Международният панаир на традиционните занаяти през септември привлече интереса на 15 233 души. Това е рекорд по посещаемост и за самия панаир.

Музеят е бил интересен за публиката през цялата година, става ясно от обобщените данни за деветте месеца. През пролетта музеят също е предпочитана дестинация за десетки хиляди българи и чужденци. Дори през зимата в „Етър” идват впечатляващо много хора.

Екипът на музея очаква до края на годината да бъде надминат рекорда по посещаемост от последните 10 години, регистриран през 2016 г. – 211 442 посетители.

Източник: ЕМО „Етър“

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.